Безконтактни кредитни карти Mastercard Standard и Mastercard World за по-сигурни и лесни разплащания.
 


Предимства:

 • Ново! Fast Track - преминавате приоритетно през първа проверка на лични документи и се възползвате от специална лента за проверка на багаж. Услугата е достъпна на Летище София, Терминал 2.
  Всеки картодържател има право на още един придружител, безплатно. Научете повече за услугата тук . Привилегията е валидна само за карти Mastercard World.
 • Безконтактна функционалност – можете да извършвате безконтактни плащания, независимо в коя точка на света се намирате, на всяко ПОС устройство/ четец, обозначени със символа за безконтактно плащане. Единственото, което трябва да направите, за да извършите плащането е да доближите картата до устройството. Успешното безконтактно плащане се потвърждава от кратък звуков и светлинен сигнал от ПОС устройството/ четеца. На територията на страната безконтактно и без въвеждане на ПИН можете да заплатите суми до 50 лв.
 • Програма за лоялност MyRewards (Моите Награди). Всеки похарчен лев за покупки с кредитни карти Mastercard Ви носи бонус точки, които лесно обменяте за парични награди достигащи до 500 лв. С MasterCard World получавате 1 бонус точка за всеки лев от покупката, а с MasterCard Standard – 0.5 точки.
 • "Спешно предоставяне на пари в брой в чужбина" (Emergency Cash Advance) – услуга, която се предоставя с помощта на картовата организация Mastercard WorldWide и дава възможност на всички картодържатели с Mastercard да получат пари в брой при възникнал проблем с използването на кредитна карта в чужбина (в случай на загуба, кражба или повреда на карта), чрез обаждане на телефон +359 2 816 60 00, Център за обслужване на клиенти. 
 • Безплатен достъп до бизнес салони "Плиска" и "Преслав“ на летище София, терминал 2, както и до специалните салони на летище Виена – JET Lounge и SKY Lounge. Повече информация за услугата можете да намерите на www.mastercard.com или чрез обаждане на телефона на Центъра за обслужване на клиенти 0 700 18 555 или на кратък номер *7224. Привилегията е валидна за карти Mastercard World.
 • Покупки на равни месечни вноски – имате възможност да разсрочвате стойността на Вашите покупки в избрани търговски обекти в цялата страна при плащане на ПОС терминал на Пощенска банка.
 • Дълъг безлихвен гратисен период до 50 дни при покупки.*
 • Безплатна застраховка "Помощ при пътуване“ в чужбина– запознайте се с условията на застраховката тук .
   

* Продължителността на гратисния период за конкретна покупка е в зависимост от датата на покупката и срока за погасяване на задълженията по последното издадено от банката месечно извлечение по картата. Банката не начислява лихва за направените с картата покупки, ако в рамките на този период се погасят всички задължения по картата. Гратисният период не се прилага за лихвата, начислявана при теглене на пари в брой.